Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στο Μεξικό – Τουλάχιστον 29 οι νεκροί [εικόνες & βίντεο]

21/12/16 • 11:43 | UPD 21/12/16 • 11:43

Έκρηξη σημειώθηκε στην αγορά πυροτεχνημάτων Σαν Παμπλίτο στο Τολτέπεκ του Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Σύμφωνα με tweet της ομοσπονδιακής αστυνομίας ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 70. Η πόλη είναι περίπου 32 χλμ βόρεια της Πόλης του Μεξικού. Ο αριθμός νεκρών και τραυματιών δεν είναι ακόμη οριστικός καθώς οι προσπάθειες των αρχών στο σημείου συνεχίζονται.


Πλάνα που μεταδόθηκαν στην τοπική τηλεόραση δείχνουν διαδοχικές εκρήξεις, με ένα γιγαντιαίο σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό πάνω από την ανοιχτή αγορά, καθώς τα πυροτεχνήματα εκρήγνυνται μετατρέποντας την αγορά σε ανοιχτό πεδίο μάχης.

Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας είναι ο πιθανότερος λόγος της έκρηξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σωστικών συνεργείων.
Είκοσι έξι από τους νεκρούς έχασαν την ζωή τους στην αγορά, ενώ ακόμη τρεις άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

Ο κυβερνήτης της περιοχής ενημέρωσε πως τουλάχιστον 13 παιδιά έπαθαν εγκαύματα στο 90% του σώματος τους και νοσηλεύονται.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ενημέρωσε πως είχε γίνει έλεγχος στην αγορά τον περασμένο μήνα και δεν είχε εντοπιστεί καμία παραβίαση. Μέσα του Μεξικό μετέδωσαν πως στο σημείο υπήρχαν 300 τόνοι πυροτεχνημάτων.

«Τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς αυτών που έχουν χάσει την ζωή τους σε αυτό το ατύχημα και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε σε tweet του ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό στην συγκεκριμένη αγορά μέσα σε μια δεκαετία. Παρόμοια έκρηξη είχε γίνει στη δημοφιλή αγορά τον Σεπτέμβριο του 2005, λίγο πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα απελευθέρωσης.