Συλλυπητήρια Ομπάμα σε Μέρκελ και προσφορά για βοήθεια από τις αρχές των ΗΠΑ

20/12/16 • 21:23 | UPD 20/12/16 • 21:23

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε χθες βράδυ στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών στις έρευνας για την επίθεση με ένα φορτηγό που διαπράχθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα, ο οποίος κάνει διακοπές στη Χαβάη, υπογράμμισε ότι «καμιά επίθεση δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα» των ΗΠΑ, όπως και της Γερμανίας, να «συντρίψουν την τρομοκρατία σε όλες της μορφές της».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ στις κοινές μας προσπάθειες για την εξάλειψη της μάστιγας της τρομοκρατίας και την υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας».

Η επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, την οποία η Μέρκελ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια», στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ άλλοι 48 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 18 είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον πλέον πρόσφατο επίσημο απολογισμό. Η Γερμανία μέχρι χθες δεν είχε υποστεί πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτές της Γαλλίας ή του Βελγίου.