Απίστευτο: Θυσίασαν κατσίκα στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ για ασφαλείς πτήσεις [εικόνες]

20/12/16 • 16:50 | UPD 20/12/16 • 18:02

Απίστευτο είναι το περιστατικό που συνέβη στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Συγκεκριμένα έσφαξαν μια μαύρη κατσίκα δίπλα σε ένα αεροσκάφος, πριν γίνει μια δοκιμαστική πτήση, την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο «Μπεναζίρ Μπούτο». Παρόλο που η ενέργεια αυτή έγινε για να φέρει «καλή τύχη», έχει δεχθεί δριμεία κριτική επειδή αντίκειται στους διεθνείς κανόνες για τις αεροπορικές μεταφορές.

Η θυσία της κατσίκας έγινε από την εθνική αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν PIA πριν την δοκιμαστική πτήση ενός αεροσκάφους τύπου ATR – 42, επειδή στις 7 Δεκεμβρίου ένα αεροσκάφος του ίδιου τύπου που εκτελούσε δρομολόγιο από την πόλη Σιτράλ με προορισμό το Ισλαμαμπάντ συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 47 άτομα.

Οι διεθνείς κανόνες για τις αεροπορικές μεταφορές είναι εξαιρετικά αυστηροί και απαγορεύουν «συντρίμμια ξένου αντικειμένου» κοντά σε αεροσκάφος. Η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration), απαγορεύει «κάθε αντικείμενο ζωντανό ή όχι, το οποίο βρίσκεται σε ακατάλληλη θέση στο περιβάλλον του αεροδρομίου».

  • Save

Στο διαδικτυακό φόρουμ των πιλότων «The Professional Pilots Rumour Network» αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν το γεγονός. Ένας πιλότος έγραψε: «Αναρωτιέμαι αν η κατσίκα είχε εισαχθεί σωστά στην ασφαλή περιοχή».

  • Save