Αλλαγή δεδομένων στο γερμανικό θρίλερ

Δεν είναι ένοχος για το μακελειό στο Βερολίνο αυτός που συνελήφθη

20/12/16 • 14:33 | UPD 20/12/16 • 15:00

Ανατροπή σκηνικού στο μακελειό του Βερολίνου.  Η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη πηγή από την γερμανική αστυνομία έγραψε πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος και οπλισμένος, καθώς διέφυγε το σημείο του χτυπήματος.

Ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία λίγη ώρα αφότου το απόγευμα της Δευτέρας ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48.

Νωρίτερα, σήμερα,  ο συγκεκριμένος άνδρας αρνούνταν κάθε ανάμειξη με το περιστατικό. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ αναφερόμενος στον άνδρα που κρατείται και ανακρίνεται είπε ότι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση. Τόνισε επίσης ότι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το Πακιστάν και διευκρίνισε ότι η διαδικασία χορήγησης ασύλου δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το όνομά του δεν ήταν καταχωρημένο σε βάση δεδομένων με λίστα υπόπτων για τρομοκρατία. Επίσης ανέφερε ότι κανείς από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη με τον τρόπο που γνωρίζουμε.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το περιστατικό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ήταν επίθεση», δήλωσε και σημείωσε ότι μόνο ορισμένα από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί ενώ 18 από τους 48 συνολικά τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Ο κ. Ντε Μεζιέρ ανέφερε παράλληλα ότι ένα από τα θύματα φέρει τραύμα που όπως όλα δείχνουν προήλθε από πυροβολισμό, ωστόσο το όπλο αυτό δεν έχει ακόμη βρεθεί.