Το όνομα του Αντρέι Καρλόφ θα πάρει ο δρόμος μπροστά από τη Ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα

20/12/16 • 12:39 | UPD 20/12/16 • 12:39

Σε οδό «Αντρέι Καρλόφ» θα μετονομαστεί ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα προς τιμήν του δολοφονημένου Ρώσου Πρέσβη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξήγγειλε την μετονομασία του δρόμου από την Μόσχα, στην οποία βρίσκεται για να συμμετέχει στην προγραμματισμένη σύνοδο Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν με θέμα τη Συρία.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος των τριών χωρών ο Τούρκος υπουργός μίλησε για τον Ρώσο πρέσβη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος της Τουρκίας…. Ο Πρόεδρος μας μετά την επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του δέχτηκε αμέσως την πρόταση του προκειμένου να οριστούν εμπειρογνώμονες και από τις δυο χώρες για να εργαστούν από κοινού έτσι ώστε να αποκαλυφθεί τι βρίσκεται πίσω από αυτή την τρομοκρατική επίθεση. Οπωσδήποτε θα ζητηθεί λογαριασμός γι αυτή την επίθεση».

Και ο Ρώσος ομόλογος του Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «πρέπει να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η τρομοκρατία. Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στην τρομοκρατία».