Μαρτυρία Ελληνα της Γερμανίας στο EleftherosTypos.gr: Ολοι είναι σε κατάσταση πανικού

19/12/16 • 23:00 | UPD 19/12/16 • 23:07

Σε πανικό οι Γερμανοί μετά την επίθεση στο Βερολίνο.

Οι αγορές και τα καταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας άδειασαν από τον κόσμο που τρεχει να κρυφτεί στο σπίτι του φοβολύμενος πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Μάλιστα πριν από λίγη ώρα η γερμανική  αστυνομία έκανε έκκληση στους πάντες να μείνουν στα σπιτια τους και να σταματήσουν να περιφέρονται στους δρόμους προκειμνου να ελεγχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατάσταση.

Ο Ελληνας ομογενής Αλέξανδρος Παπαναστασίου που ζει στο Ντίσελντορφ και εργάζεται σε ταβερνα, μας ανάφερε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση όλοι άρχισαν να φεύγουν τρέχοντας από το μαγαζί πριν καν υπάρξει η ανάλογη ειδοποίηση από την αστυνομία.

«Μέσα σε ελάχιστα λεπτά επικράτησε πανικός και ο κόσμος έφυγε γρήγορα από το μαγαζί για να κατευθυνθεί προς το σπίτι του. Αυτή την στιγμή τα περισσότερα από τα μαγαζιά ή έχουν κλείσει ή ετοιμάζονται για να κλείσουν», μας τόνισε χαρακτηριστικά ενώ μας μετέφερε πως εδώ και ημέρες ο Τύπος τόνιζε πως όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ημέρες των εορτών γιατί υπάρχει κίνδυνος χτυπήματος.