Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Πανικός στο Βερολίνο – Φορτηγό έπεσε σε πλήθος σε Χριστουγεννιάτικη αγορά [εικόνες & βίντεο]

19/12/16 • 21:40 | UPD 19/12/16 • 22:24

Πανικός στο Βερολίνο…. Φορτηγό εισέβαλε σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη και παρέσυρε πολίτες. Οι αναφέρουν για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για επίθεση και όχι τυχαίο γεγονός. Το συμβάν έγινε σε ένα κεντρικότατο τουριστικό σημείο που λειτουργούσε Χριστουγεννιάτικη αγορά και υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο προερχόμενο από την οδό Καντστράμπε.

Για πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, τουλάχιστον πενήντα, κάνει λόγο στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost. Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει την ίδια πληροφορία επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

 

Να σημειωθεί ότι οι αρχές είχαν πληροφορίες για χτύπημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά από μέρες και γι’ αυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα