Βουλγαρικής καταγωγής ο δράστης της σοκαριστικής επίθεσης σε γυναίκα στο μετρό του Βερολίνου [εικόνες & βίντεο]

18/12/16 • 19:35 | UPD 18/12/16 • 19:35

Συνελήφθη ο δράστης της σοκαριστικής επίθεσης σε γυναίκα σε σταθμό μετρό στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τα γερμανικά μίντια είναι ένας 27χρονος με καταγωγή από τη Βουλγαρία και πλούσιο ποινικό μητρώο.

Ο δράστης συνελήφθη χάρη σε τηλεφώνημα αγνώστου που τον αναγνώρισε μέσα σε λεωφορείο στο Βερολίνο και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από επιχείρηση σε στάση που έκανε το όχημα στο οποίο επέβαινε.

Ο άνδρας συνελήφθη το Σάββατο στις 16:30 κατά την άφιξη στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Omnibus Μέχρι στιγμής, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά ενδέχεται να κατηγορηθεί και για δολοφονική απόπειρα όταν οι έρευες ολοκληρωθούν καθώς η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει πως το θύμα του θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί από την πτώση και το χτύπημα που της έδωσε.

Η υπόθεση της επίθεσης είχε προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στη Γερμανία, αλλά και διεθνώς αφότου οι αρχές δημοσιοποίησαν το βίντεο που έδειχνε το πώς έγινε το περιστατικό.

Ο δράστης κατονομάζεται ως Svetoslav S. και σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βουλγαρικά μέσα είναι ήδη γνωστός στις εκεί αρχές για ληστείες και κλοπές. Είναι επίσης πατέρας τριών παιδιών και η οικογένειά του διαμένει στη Βουλγαρια.

Tα βουλγαρικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και εκεί μετά την αποκάλυψη της καταγωγής του.