Συγκλονίζουν τα προφητικά λόγια Τούρκου φαντάρου – «Δίνω και την ψυχή μου για την Πατρίδα»

17/12/16 • 17:57 | UPD 17/12/16 • 17:57

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες δυο νεαρών φαντάρων που το πρωί του Σαββάτου έχασαν την ζωή τους μαζί με άλλα 11 άτομα, όταν εξερράγη λεωφορείο που τους μετέφερε από επίθεση καμικάζι στην Καισάρεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το cnn turk στο ρεπορτάζ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δυο νέοι που κατάγονταν από την ίδια περιοχή, την Κοτζαέλι της Τουρκίας έχασαν τη ζωή τους όταν πήραν μαζί την άδεια τους για να κάνουν τα ψώνια τους στην αγορά.

«Θυσιάζω την ψυχή μου για την πατρίδα» ήταν τα λόγια που έγραψε στο facebook στις 26 Νοεμβρίου ένας από τους στρατιώτες, που σήμερα το πρωί βρισκόταν στο λεωφορείο που εξερράγη μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Καισάρεια.

Κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει τα προφητικά λόγια του νέου που λίγες μέρες μετά την ανάρτηση του στο facebook θα γινόταν στα αλήθεια μάρτυρας για την πατρίδα του. Ο ίδιος που απεικονίζεται στη φωτογραφία με τα στρατιωτικά ρούχα κρατάει το όπλο και ποζάρει στο φακό για να την αναρτήσει λίγο αργότερα στο facebook.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για τον νεαρό Ρασίτ Γιουτζέλ από την πόλη Κοτζάελι της Τουρκίας, ο οποίος σήμερα το πρωί είχε πάρει μόνο λίγες ώρες άδεια για να βγει στην αγορά. Εν τω μεταξύ σε παλαιότερη ανάρτηση στο facebook φαίνεται να είναι με τη μητέρα του η οποία έγραψε: «Ο σουλτάνος μου πάει στρατιώτης. Με το καλό». Η ανάρτηση αυτή έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα που τίποτα δεν προμήνυε το άδικο τέλος του νεαρού φαντάρου.

Από την ίδια περιοχή κατάγονταν και ο Αμπντούλσαμέτ Οζέν με τον οποίο είχαν πάρει μισή μέρα άδεια και είχαν προγραμματίσει να κάνουν μαζί τα ψώνια τους στην αγορά. Ο νέος αυτός είχε πάει στην Καισάρεια αφού υπηρέτησε 1,5 μήνα στην περιοχή Χακαρί.

  • Save