Συνελήφθη στέλεχος του ομίλου Dogan για σχέσεις με τον Γκιουλέν στην Τουρκία

16/12/16 • 12:31 | UPD 16/12/16 • 12:31

Η Τουρκία συνέλαβε ένα στέλεχος του ομίλου Dogan στο πλαίσιο της έρευνας εις βάρος υπόπτων για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε αργά χθες το βράδυ ότι δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση του στελέχους με την κατηγορία «υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης» στο πλαίσιο της έρευνας για τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του.

Η Dogan Holding, στην οποία ανήκει κι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός στη χώρα, ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου ότι διεξάγονται έρευνες εις βάρος του στελέχους της εταιρείας Μπαρμπαρός Μουράτογλου, προκαλώντας ανησυχίες ότι μία επιχείρηση καταστολής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ενδεχομένως να εξαπλωθεί στις μεγάλες εταιρείες της χώρας.

Η εφημερίδα Hurriyet, την οποία εκδίδει ο όμιλος, επίσης δημοσίευσε την είδηση για την επίσημη σύλληψη του στελέχους αυτού στην ιστοσελίδα της. Αξιωματούχοι του ομίλου δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν.