Δείτε την λίστα του περιοδικού Forbes

Αυτοί είναι οι «ισχυροί» του πλανήτη σύμφωνα με το Forbes

16/12/16 • 12:10 | UPD 16/12/16 • 13:53

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακηρύχτηκε ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο το 2016 σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ακολουθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Στην 4η θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και την πεντάδα συμπληρώνει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι ο ηγέτης του μεγαλύτερου έθνους στον κόσμο και ασκεί παγκόσμια επιρροή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι το Forbes έβαλε στη λίστα και το όνομα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, εντούτοις υπάρχει … έλλειψη σε γυναίκες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στη συγκεκριμένη λίστα έχουν προστεθεί έξι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι που την απαρτίζουν είναι CEOs και ηγέτες χωρών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι στην 3η θέση, ακολουθεί η Janet Yellen στην 6η, η Theresa May στην 13η, η Christine Lagarde στην 25η, η Ginni Rometty στην 61η και η Mary Barra στην 62η.

Ο πιο ισχυρός επιχειρηματίας της λίστας είναι ο Bill Gates, ο οποίος είναι στο νούμερο 7. Την ίδια στιγμή 28 ονόματα της λίστας είναι γενικοί διευθυντές μεγάλων εταιριών.

Δείτε αναλυτικά τα δέκα πρώτα ονόματα της λίστας του περιοδικού Forbes: