Σχεδόν 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Χαλέπι

15/12/16 • 16:57 | UPD 15/12/16 • 16:57

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί σήμερα από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού, ανέφερε ένας αξιωματικός του στρατού, την ώρα που μια πρώτη αυτοκινητοπομπή αποχώρησε από τον τομέα που ελέγχει η αντιπολίτευση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

«Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 951 ανθρώπους, μεταξύ αυτών περισσότεροι από 200 αντάρτες, όπως επίσης και 108 τραυματίες ανάμεσά τους (και) αντάρτες» επισήμανε ο αξιωματικός.

Την ίδια ώρα οι πρώτες ομάδες των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πόλη του Χαλεπιού έφθασαν σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός ο οποίος βρίσκεται στο πεδίο και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έφθασαν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας ομάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης κοντά στην κοινότητα Καν αλ Ασάλ, συμπληρώνοντας πως οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) 21 λεωφορεία και 19 ασθενοφόρα που μεταφέρουν αμάχους και τραυματίες αναχώρησαν από το ανατολικό Χαλέπι με κατεύθυνση τις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση.