Για γέλια ή για κλάματα; Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε… «φέσι» από το αλκοόλ!

15/12/16 • 12:58 | UPD 15/12/16 • 12:58

Ο κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της μέθης του, αντιδρά διαφορετικά. Άλλοι γελάνε, άλλοι λένε ασυναρτησίες, άλλοι χάνουν κάθε επαφή με την πραγματικότητα, άλλοι γίνονται ευσυγκίνητοι, άλλοι ίσως και να… βρίσκουν τον εαυτό τους! Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είναι που είναι… «ιδιαίτερος» σαν άνθρωπος, όταν πίνει σίγουρα δεν μοιάζει με κανέναν άλλο!

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανάγκασε αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων να ξενυχτήσουν, γράφοντας τις απολογίες τους για τις αποτυχίες του, όταν μέθυσε στην εξοχική βίλα του.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ιαπωνικό δημοσίευμα, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε μεγάλους σε ηλικία αξιωματικούς να βγάλουν χαρτί και στυλό και να γράψουν με λεπτομέρειες τις αδυναμίες τους ή μία απολογία. «Το γεγονός ότι κανένας σας δεν ήταν ικανός να φτιάξει έστω έναν στρατιωτικό δορυφόρο ισοδυναμεί με προδοσία», φέρεται να τους είπε.

Σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το UPI, ο Βορειοκορεάτης ήταν έξαλλος μαζί τους και τους διέταξε να μείνουν ξύπνιοι όλο το βράδυ για να γράψουν τις δηλώσεις του. Αλλά, το επόμενο πρωί, όταν ξύπνησε φάνηκε να μην ξέρει γιατί βρίσκονταν εκεί.

«Γιατί μαζευτήκατε εδώ;», τους ρώτησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Εκείνοι, ξέσπασαν σε κλάματα, κάτι που φάνηκε να ικανοποιεί τον δικτάτορα, ο οποίος τους επέτρεψε να φύγουν. «Ανακουφίστηκαν, γιατί νόμιζαν ότι θα καθαιρεθούν», είπε η πηγή του UPI.

Πάντως, αν αληθεύει το περιστατικό, δεν ήταν η πρώτη φορά που το παράκανε με το αλκοόλ. Τον Οκτώβριο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παινευόταν στον πρώην σεφ του ότι μπορούσε να πιει 10 μπουκάλια Μπορντό σε ένα γεύμα!