Ο συριακός στρατός είναι πολύ κοντά στο να ανακαταλάβει πλήρως το Χαλέπι

13/12/16 • 18:44 | UPD 13/12/16 • 19:10

Ο συριακός στρατός έκανε γνωστό ότι «από στιγμή σε στιγμή» ενδέχεται να κηρύξει ότι έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του το ανατολικό Χαλέπι καθώς προελαύνει εναντίον των ανταρτών, που έχουν οπισθοχωρήσει και οχυρωθεί σε ελάχιστες πλέον συνοικίες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, τα κυβερνητικά στρατεύματα αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο των συνοικιών σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη.

«Ο στρατός συνεχίζει να προελαύνει προς το Σουκάρι, ένα τμήμα του Σέιφ αλ Νταουλά, ένα τμήμα του αλ Αμιρίγια και το Τελ Αλ Ζαραζίρ» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Όταν τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακτήσουν τον έλεγχο αυτών των συνοικιών, η επιχείρησή του στο ανατολικό τμήμα της πόλης θα έχει τελειώσει» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, οι αντάρτες συνεχίζουν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο απόσυρσης από την πόλη.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα στις 19.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χαλέπι, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Λίγο νωρίτερα η Γαλλία ζήτησε την «άμεση σύγκληση» του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητήσει την κατάσταση στο Χαλέπι, «τη χειρότερη ανθρωπιστική τραγωδία του 21ου αιώνα» όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Φρανσουά Ντελάτρ.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία, να απομακρύνουμε τους αμάχους με κάθε ασφάλεια και να βοηθήσουμε εκείνους που το έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.