Τρόμος στο Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό – Άνδρας απειλούσε με θάνατο μουσουλμάνους

12/12/16 • 20:04 | UPD 12/12/16 • 20:04

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα που μαχαίρωσε ένα άτομο και απείλησε πολλά ακόμα στον ηλεκτρικό του Λονδίνου.

Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας αυτός άρχισε να φωνάζει «θάνατος σε όλους τους μουσουλμάνους» και αμέσως έβγαλε ένα μαχαίρι, τραυματίζοντας έναν άλλον επιβάτη.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι μόλις μαχαίρωσε τον έναν επιβάτη, επιτέθηκε σε πολλούς ακόμα, σπέρνοντας τον πανικό στον κόσμο, ο οποίος έτρεχε να απομακρυνθεί και αν σωθεί από το μένος του έξαλλου άνδρα. Ο μαχαιρωμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Forest Hill, ενώ ο δράστης συνελήφθη μετά από επιχείρηση που έστησε η Μητροπολιτική αστυνομία.

Παρ’ ότι η επίθεση που πραγματοποιήθηκε ομοίαζε κατά πολύ με εκείνες των τζιχαντιστών, αλλά… από το αντίθετο στρατόπεδο, ο εισαγγελέας απέφυγε να μιλήσει για τρομοκρατικό χτύπημα. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο μανιακός άνδρας να είναι μέλος ακροδεξιάς ομάδας, συνδυάζοντας τις πληροφορίες που είχε διαδώσει η μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, αναφορικά με σχέδιο τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις, οι οποίες φέρονται να έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο.