Νέο πογκρόμ στην Τουρκία κατά του φιλοκουρδικού κόμματος HDP: Συνέλαβαν 118 αξιωματούχους του

12/12/16 • 10:25 | UPD 12/12/16 • 10:28

Σε ακόμα 118 συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία σε όλη την Τουρκία με στόχο στελέχη του φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (ΗDP) που τους χαρακτηρίζει, ύποπτους για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, από την οργάνωση “Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν” (TAK) που θεωρείται πως είναι παρακλάδι του PKK, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν άμεσα τις εφόδους και τις συλλήψεις στελεχών του φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (ΗDP).

Αμέσως μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση ΤΑΚ τα τουρκικά μαχητικά έπληξαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, κατέστρεψαν ένα αρχηγείο των ενόπλων καθώς και άλλες θέσεις της οργάνωσης, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, αναφέρει το protothema.gr.

Τις πρώτες πρωινές ώρες 500 αστυνομικοί συνέλαβαν στην πόλη Άδανα 25 αξιωματούχους του HDP. Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβαν 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος. Ανάμεσα στα 17 στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην πρωτεύουσα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP στην Άγκυρα, ενώ 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας. Άλλοι 5 στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα. Να θυμίσουμε ότι οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το PKK.