Εκατόμβη νεκρών στη Νιγηρία μετά από κατάρρευση στέγης σε εκκλησία! [βίντεο]

11/12/16 • 12:01 | UPD 11/12/16 • 12:01

Περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το Σάββατο στην νοτιοανατολική Νιγηρία, όταν κατέρρευσε τμήμα της στέγης σε μια ευαγγελική εκκλησία όπου είχαν πάει για να προσευχηθούν.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Ογιο, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ακουα Ιμπομ.

«Έχουμε καταγράψει 50 θανάτους μετά το δυστύχημα», δήλωσε ένας νοσοκόμος του Ibom Specialist Hospital, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ομάδες διασωστών, στις οποίες συμμετέχουν εργάτες της κατασκευαστικής εταιρείας Julius Berger, μέλη της αστυνομίας, του στρατού, της πυροσβεστικής και της ιατρικής ένωση της Νιγηρίας εξακολουθούν να βρίσκονται στην εκκλησία σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια.

Η εκκλησία Reingners Bible Ministry διοργάνωνε αυτό το Σαββατοκύριακο μια συγκέντρωση πιστών στην πόλη Όγιο της πολιτείας Άκουα Ιμπόμ όταν το μεσημέρι του Σαββάτου κατέρρευσε η στέγη της που ήταν υπό κατασκευή.

«Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη του κυβερνήτη της πολιτείας (στην εκκλησία) η στέγη άρχισε να κάνει ρωγμές. Ο κυβερνήτης βγήκε γρήγορα έξω, όμως άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη», δήλωσε ένας από τους επιζώντες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς η πόλη Όγιο είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη, όμως η βρετανική εφημερίδα Telegraph μεταδίδει πως είναι τουλάχιστον 160.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Προσέχουμε ώστε να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης και να εμποδίσουμε τυχόν ανθρώπους που θέλουν να λεηλατήσουν το σημείο της τραγωδίας», δήλωσε η Κορντέλια Ενουάουε, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Εμάνουελ Ουντόμ κήρυξε διήμερο πένθος στην Άκουα Ιμπόμ, ενώ αύριο Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή στη μνήμη των θυμάτων.
Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «εξ ονόματος της οικογένειάς μου και ολόκληρου του έθνους για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Πάντως, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ο αριθμός των νεκρών και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αυξηθεί.