Έχει, ήδη, πάρει θέση δίπλα στον πατέρα της

Η Ιβάνκα θα είναι η… πρώτη κυρία στο Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ

10/12/16 • 12:53 | UPD 10/12/16 • 12:53

Η Μελάνια Τραμπ είναι η πρώτη αλλοδαπή Πρώτη Κυρία στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου στις πρώτες μέρες του 2017 όταν και θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τραμπ. Θα έχουν όμως έτσι τα πράγματα;

Τα διεθνή ΜΜΕ φέρνουν μία εντελώς διαφορετική προοπτική στο προσκήνιο και δεν είναι άλλη από αυτήν την της εκτέλεσης των καθηκόντων της Πρώτης Κυρίας, από την κόρη του κ. Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ.

Ήδη, εδώ και πολύ καιρό, η Ιβάνκα έχει πάρει θέση δίπλα στον πατέρα της σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις του, όπως και στις προπαρασκευαστικές διεργασίες σχηματισμού της κυβέρνησης. Μάλιστα η ίδια και ο ρόλος της επικρίθηκαν σφόδρα από τον Τύπο όταν μετά από μια τέτοια συνάντηση, από την εταιρεία της στάλθηκε διαφημιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα για τα προϊόντα που φορούσε.

Ποιος θα είναι όμως ο ρόλος της Μελάνια, που σαφώς δεν είναι μια γυναίκα που «μένει πίσω» και γιατί ενδεχομένως να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη; Όπως μεταδίδει η βρετανική Sun, η Μελάνια προς το παρόν θα περιοριστεί στην ανατροφή του γιου της και θα μείνει μαζί του στο Μέγαρο του Τραμπ στην Νέα Υόρκη, ώσπου ο μικρός Μπάρον να τελειώσει το σχολείο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ιβάνκα είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για μια επίσημη θέση στην διοίκηση όσο πρόεδρος είναι ο πατέρας της, πάντως ήδη η ίδια και ο σύζυγός της αναζητούν σπίτι στην Ουάσινγκτον.

«Θα είμαι απλώς μια κόρη», ήταν τα λόγια της, όμως συμπλήρωσε: «Αλλά έχω ήδη πει πως κάποια θέματα με παθιάζουν πολύ και θέλω να παλέψω για αυτά. Αλλά όχι από μια επίσημη θέση».

Οι τυπικοί με τα ζητήματα αυτά αμερικανοί σημειώνουν πάντως πως ο τελευταίος πρόεδρος που μετακόμισε στον Λευκό Οίκο χωρίς σύζυγο στο πλευρό του ήταν ο Γκρόβερ Κλίβελαντ, που ήταν εργένης έως ότου παντρεύτηκε το 1886.