Τουλάχιστον 56 οι νεκροί από επίθεση μαθητριών βομβιστριών-καμικάζι στη Νιγηρία

09/12/16 • 21:45 | UPD 09/12/16 • 21:45

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 57 τραυματίστηκαν στην διπλή επίθεση που διέπραξαν δύο έφηβες βομβίστριες-καμικάζι σε αγορά της πόλης Μανταγκάλι της βορειοανατολικής Νιγηρίας το πρωί, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια αυτή, η οποία πάντως φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ.

Ο Γιούσουφ Μοχάμεντ, πρόεδρος του τοπικού αυτοδιοικητικού συμβουλίου, ανέφερε πως οι νεκροί είναι 56 και οι τραυματίες 57. Ο ταγματάρχης Μπαντάρε Ακιντόγε είπε νωρίτερα πως οι επιθέσεις διαπράχθηκαν από δύο μαθήτριες που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά.

Η νιγηριανή τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στέλνει συχνά γυναίκες και κορίτσια να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον άμαχων σε πολυσύχναστα σημεία όπως αγορές, τεμένη ή σταθμοί των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η πόλη Μανταγκάλι, στα όρια του δρυμού Σαμπίσα, που παραμένει ως και σήμερα φέουδο της Μπόκο Χαράμ, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ. Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τον νιγηριανό στρατό μόλις τον Αύγουστο του 2014.