Βομβαρδίστηκε κομβόι τζιχαντιστών στη Συρία με 168 βυτιοφόρα

09/12/16 • 18:09 | UPD 09/12/16 • 18:09

Καίριο πλήγμα στην οργάνωση και τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους επέφεραν την Πέμπτη οι συμμαχικές δυνάμεις στη Συρία.

Μία από τις αεροπορικές επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή κομβόι 168 βυτιοφόρων που μετέφεραν πετρέλαιο, σε περιοχή κοντά στην Παλμύρα.

Εκτός του καίριου χτυπήματος στο κομβόι των φορτηγών, μαχητικά έπληξαν στόχους κοντά στη Ράκκα, σκοτώνοντας άγνωστο αριθμό τζιχαντιστών, ενώ καταστράφηκαν ένα όχημα, ένα πυροβολείο και μία εγκατάσταση υποστήριξης. Επίσης, κοντά στην Αΐν Ισά, επλήγησαν τρεις στόχοι σε μονάδες υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους.

Ανάλογες επιχειρήσεις διεξήχθησαν και στο Ιράκ. Μαχητικά του διεθνούς συνασπισμού έπληξαν μονάδα τζιχαντιστών, καταστρέφοντας το στρατόπεδο που είχαν στήσει κοντά στην Μπασίρ. Κοντά στην πόλη Μπαϊτζί, βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε οπλικό σύστημα του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε τοποθετηθεί για την εκτόξευση ρουκετών. Τέλος, κοντά στη Μοσούλη χτυπήθηκαν τρεις στόχοι, με συνέπεια το θάνατο αρκετών τζιχαντιστών και την καταστροφή σημαντικών οπλικών συστημάτων.

Όπως ενημέρωσε η διοίκηση του διεθνούς συνασπισμού, όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους.