Λαβρόφ: Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι θα συνεχιστούν για όσο υπάρχουν εκεί αντάρτες

09/12/16 • 17:55 | UPD 09/12/16 • 17:55

Οι βομβαρδισμοί στο ανατολικό Χαλέπι θα συνεχιστούν για όσο διάστημα βρίσκονται στην πόλη «συμμορίτες», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χθες είχε ανακοινώσει την αναστολή των αεροπορικών επιδρομών του συριακού στρατού στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες.

«Μετά την ανθρωπιστική παύση, (οι επιδρομές) ξεκίνησαν και πάλι και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα οι συμμορίτες βρίσκονται στο Χαλέπι», δήλωσε ο Λαβρόφ από το Αμβούργο όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Δεν είπα ότι οι μάχες έχουν σταματήσει, ότι έχουν σταματήσει εντελώς. Είπα ότι ανεστάλησαν χθες για ένα χρονικό διάστημα ώστε να επιτραπεί στον άμαχο πληθυσμό που το επιθυμούσε να αποχωρήσει», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τις συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας οι Σύροι αντάρτες θα μπορέσουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το Χαλέπι και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον έχει «περίεργες» και αντικρουόμενες απόψεις στη διάρκεια των συζητήσεών της με τη Μόσχα.