Ίσχυρός σεισμός 8 ρίχτερ στα νησιά Σόλομον – Προειδοποίηση για τσουνάμι

08/12/16 • 20:23 | UPD 09/12/16 • 01:57

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 70χλμ από τις νήσους Σολομώντα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα κύματα, τα οποία μπορεί να χτυπήσουν νησιά που βρίσκονται στον Ειρηνικό όπως την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου και άλλα ενώ είναι πιθανό να φτάσουν ακόμα και στις ακτές της Χαβάης.

«Ένα τσουνάμι από το σεισμό είναι πιθανό να υπάρξει, εντός των επόμενων τριών ωρών, να χτυπήσουν ορισμένες ακτές των νήσων του Σολομώντος, το Βανουάτου, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Νέα Καληδονία, το Τουβαλού και το Κοσράι» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κέντρο

Το κέντρο κάλεσε τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες αρμόδιες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης να λάβουν μέτρα για να ενημερώσουν σχετικά τους πληθυσμούς των παράκτιων περιοχών.

Τα νησιά του Σολομώντα βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στο Αρχιπέλαγος του Σολομώντος. Πρόκειται για μια περιοχή να είναι «συνηθισμένη» σε συχνές σεισμικές δονήσεις,