Έκθεση της ΕΕ: Στην Ευρώπη έχουν επιστρέψει τουλάχιστον 1.700 τζιχαντιστές

07/12/16 • 23:13 | UPD 07/12/16 • 23:13

Τρόμο προκαλεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 1.700 μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν επιστρέψει στις χώρες της Ευρώπης από τις οποίες κατάγονται. Στην ίδια έκθεση σημειώνεται η πιθανότητα να έχουν λάβει ειδικές οδηγίες, ώστε να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες το επόμενο διάστημα.

Η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ένας αριθμός 5.000 Ευρωπαίων που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και στα παρακλάδια του στη Συρία και το Ιράκ. Ως εκ τούτου, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: 1)Εφόσον γνωρίζουν ότι έχουν επιστρέψει 1.700 άτομα-μέλη του ISIS, πώς και γιατί τους επετράπη η είσοδος και 2)τα άτομα αυτά έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ή έχουν χαθεί τα ίχνη τους;

Η έκθεση αναφέρει επίσης πως περίπου 5000 πολίτες ευρωπαϊκών χωρών έχουν στρατολογηθεί από το ISIS, με περίπου 2.500 από αυτούς να παραμένουν στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Γίνεται επίσης διαχωρισμός των συγκεκριμένων τρομοκρατών σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη περιλαμβάνονται αυτοί που έχουν ειδική εκπαίδευση και θα πολεμήσουν στα πεδία των μαχών που μαίνονται και σε αυτούς που εκπαιδεύονται ώστε να μεταφέρουν την τρομοκρατία πίσω στην Ευρώπη.