Στους 100 έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό στην Ινδονησία

07/12/16 • 20:58 | UPD 07/12/16 • 20:58

Τον φόβο τους για εκατοντάδες νεκρούς εκφράζουν οι αρχές στην Ινδονησία ύστερα από το μεγάλο σεισμό 6,5 Ρίχτερ που έπληξε τη νησιωτική χώρα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.


Οι νεκροί σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση έχουν φτάσει τους 100, ενώ άλλοι 500 έχουν υποστεί τραυματισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχει άγνωστος αριθμός ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η διαφαινόμενη καταστροφή είναι η μεγαλύτερη μετά το δολοφονικό τσουνάμι που έπληξε -και- την περιοχή του Άτσε το 2004, όταν ο αριθμός των νεκρών είχε ξεπεράσει τους 226.000.

Οι αρχές παρότρυναν τους κατοίκους να κοιμηθούν στην ύπαιθρο, καθώς η πιθανότητα κατάρρευσης και άλλων κτιρίων από τους μετασεισμούς είναι πολύ μεγάλος. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας καταβάλει προσπάθεια να μεταφέρει νοσηλευτικό προσωπικό στην περιοχή, καθώς το υπάρχον δεν αρκεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει.