Τραμπ σε Time: Ακόμα δεν είμαι πρόεδρος οπότε δεν φταίω για το διχασμό

07/12/16 • 18:19 | UPD 07/12/16 • 18:19

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως μια μεγάλη τιμή, το γεγονός ότι το περιοδικό Time τον ανέδειξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2016.


«Είναι μια απίστευτα μεγάλη τιμή και σημαίνει πολλά για μένα, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι ήμουν φανατικός αναγνώστης του περιοδικού Time μεγαλώνοντας» δήλωσε ο Τραμπ το πρωί της Τετάρτης. «Το να βλέπω τον εαυτό μου στο εξώφυλλο του Time ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» είναι κάτι που με τιμά τρομερά», συμπλήρωσε.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τίτλο «Πρόεδρος των Διαιρεμένων Πολιτειών της Αμερικής» που του αποδόθηκε από το εν λόγω περιοδικό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «δηκτικό».

«Δεν έχω γίνει ακόμα πρόεδρος οπότε δεν έχω κάνει τίποτα για να διχάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγιστάνας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το πρόβλημα του διχασμού είναι πολύ έντονο σήμερα στις ΗΠΑ. «Υπάρχει έντονος διχασμός. Ωστόσο θα τον ξεπεράσουμε μαζί και θα αποκτήσουμε μια χώρα με καλά επουλωμένες πληγές, η οποία θα διαθέτει ισχυρή οικονομία. Θα ενισχύσουμε τον στρατό και την ασφάλεια και θα πετύχουμε πολύ σπουδαία πράγματα», τόνισε ο Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε «γκρινιάξει» όταν πέρυσι ανακηρύχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ «Πρόσωπο της Χρονιάς», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δώσουν ποτέ τον τίτλο στον ίδιο.