Στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ με όχημα τα – εκατοντάδες χιλιάδες- tweets του

07/12/16 • 15:58 | UPD 07/12/16 • 15:58

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας τουλάχιστον ιδιαίτερος άνθρωπος εάν θέλουμε να είμαστε ευγενικοί. Αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι θα μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Ενώ λοιπόν απομένουν λίγες μόνο μέρες πριν την είσοδό του στον Λευκό Οίκο -εκτός απροόπτου – ο Ντόναλντ Τραμπ μας γίνεται ολοένα και πιο οικείος. Πλέον θα συνηθίσουμε τον ιδιαίτερο τρόπο που μιλάει, τον τρόπο που κυβερνά και φυσικά τον τρόπο που απευθύνεται σε άλλους, ηγέτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και μη. Το κυριότερο από όλα; Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μπούμε στο μυαλό του.

Μία πρόγευση έχουμε ήδη πάρει κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να πουν τι αναμένουν από την διακυβέρνησή του γιατί είναι πραγματικά ένας απρόβλεπτο άνθρωπος. Όπως όμως αναφέρει ο αρθρογράφος των New York Times, Kevin Quealy, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να έχει την ίδια δημόσια εικόνα που είχε μέχρι στιγμής, τότε θα δούμε φραστικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων του, και φυσικά ηγετών άλλων χωρών με τους οποίους ο ίδιος διαφωνεί.

Οι New York Times δημοσιεύουν λοιπόν μία έρευνα και γραφήματα στα οποία συνδέουν τα 14,000 tweets του Ντόναλντ Τραμπ εδώ και 1,5 χρόνο με τον τρόπο σκέψης του και τα ενδιαφέροντά του. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για αυξομείωση επιθέσεων κατά προσώπων ή θεσμών αναλόγως με το προφίλ που θέλει ο ίδιος να χτίσει. Στην συνέχεια όταν οι αντίπαλοί του παύουν να είναι εχθροί τότε παρατηρείται έως και μηδενική ενασχόληση του Τραμπ με αυτούς.

Μπαράκ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, άλλοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι και φυσικά τα… καθεστωτικά Μέσα Ενημέρωσης μπαίνουν κατά καιρούς στο στόχαστρο το δισεκατομμυριούχου.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τις κατηγορίες ανθρώπων, τοπθεσιών(!) και πραγμάτων που έχουνδ εχθεί τα διαδικτυακά πυρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από τους πολιτικούς που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το Twitter. Αυτό είναι ένα γράφημα που δείχνει ημερησίως σε ποιους επιτίθεται.

Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν σήμαινε πως δεν μπορούσε να επιτίθεται είτε στο κόμμα του είτε στους ανθυποψηφίους του. Άλλωστε μεγάλο μέρος των ρεπουμπλικανών τάχθηκε εναντίον του με δημόσιες δηλώσεις. Το ίδιο έκανε και αυτός.

Με συχνότητα ανά μήνα βλέπουμε κατά ποιον οργανισμών, Μέσων και δημοσιογράφων εξαπέλυσε επιθέσεις ο Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλες κατηγορίες ανθρώπων και αντικειμένων που δέχθηκαν επιθέσεις από τον Τραμπ. Όπως βλέπουμε τάχθηκε και κατά των… Ηνωμένων Πολιτειών!

Ο δισεκατομμυριούχος που γίνεται πρόεδρος έχει προκαλέσει ανησυχία σε διεθνείς αναλυτές για το πώς θα κυβερνήσει. Φοβούνται με απλά λόγια πως θα διαταράξει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους και πως δεν θα είναι ικανός να διαχειριστεί το βάρος της θέσης που έχει πλέον. Σε κάθε περίπτωση σε μία εποχή όπου τα συνηθισμένα αλλάζουν, όσα ξέραμε γκρεμίζονται και οι σταθερές παύουν να είναι σταθερές, ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί την κορωνίδα της μη κανονικότητας στην οποία βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης.

Πηγή: Koolnews.gr