Ενταση στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για τις διαβουλεύσεις [βίντεο]

07/12/16 • 13:06 | UPD 07/12/16 • 13:06

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τα κόμματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου να κινούνται σύσσωμα στο θέμα του Κυπριακού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες συνέργειας, με κοινές γραμμές και κατευθύνσεις για το εθνικό θέμα, όπως για παράδειγμα να ζητήσουν να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, στη Γενεύη τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Αίτημα που σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί είναι πολύ πιθανό να κάνει δεκτό ο Ν. Αναστασιάδης. Αναμένεται σχετική δήλωση το περιεχόμενο της οποίας είναι προς το παρόν άγνωστο, ενώ ο ίδιος ο ΠτΔ, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές στην Κύπρο, δεν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε: «Έκκληση προς όλα τα κόμματα να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να συνεργαστούμε».

Στη συνεδρία συμμετείχαν από πλευράς κομμάτων οι Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και ο Πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης. Δεν συμμετείχε το ΕΛΑΜ το οποίο ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από το Σώμα.