Εις βάρος του πιλότου της μοιραίας πτήσης στην Κολομβία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

06/12/16 • 21:46 | UPD 06/12/16 • 21:46

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την μοιραία πτήση στην Κολομβία, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 71 ψυχές μεταξύ των οποίων και σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένσε.

Η πιο σοκαριστική αποκάλυψη, όμως, ήρθε την Τρίτη και μάλιστα από επίσημα χείλη. Ο Υπουργός άμυνας της Βολιβίας Ρεϊμί Φερέιρα ανέφερε ότι για τον πιλότο Μιγκέλ Κιρόγκα υπήρχε ένταλμα σύλληψης! Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πιλότος της μοιραίας πτήσης είχε εγκαταλείψει την εκπαίδευση στην Πολεμική Αεροπορία της Βολιβίας πριν πάρει το δίπλωμα που του έδινε τη δυνατότητα να «πετάξει».

Το δημόσιο κινήθηκε εναντίον του και υπήρχε ένταλμα για τη σύλληψή του, αλλά ο 36χρονος πιλότος έμελλε να χαθεί μαζί με ακόμα 70 επιβάτες στην Κολομβία…

«Ο Μιγκέλ Κιρόγκα έλαβε επαγγελματική κατάρτιση από το κράτος, το οποίο σημαίνει ότι επένδυσε σ’ αυτόν. Αν λάβουμε υπόψη ότι το κόστος των σπουδών ανέρχεται περίπου στα 50.000 δολάρια, τότε το κράτος απώλεσε χρήματα εξαιτίας της αποχώρησής του από την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Κιρόγκα έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένα χρόνια προϋπηρεσίας πριν αποχωρήσει από την αεροπορική βάση. Γι’ αυτό το λόγο υπήρξαν νομικές ενέργειες απ’ την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του κράτους», τόνισε ο Φερέιρα.