Παραλίγο σύγκρουση του «Αντιναύαρχος Κουλάκωφ» και του HMS Sutherland

06/12/16 • 18:47 | UPD 06/12/16 • 18:47

Το ρωσικό αντιτορπιλικού « Αντιναύαρχος Κουλάκωφ» ήρθε πολύ κοντά με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Sutherland κλάσεως Tupe 23, σημαίνοντας συναγερμό σε ολόκληρο το βρετανικό βασιλικό Ναυτικό επιστρέφοντας στην Ρωσία.

Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Sutherland που έχει βάση το Πλύμουθ στην άκρη της Μάγχης απέπλευσε με τις μηχανές πάση δυνάμει για να ελέγξει τις κινήσεις του ρωσικού αντιτορπιλικού, το οποίο επέστρεφε μετά από πολύμηνη συμμετοχή σε αποστολές στην Συρία.

Τότε το ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με την Mirror, πραγματοποίησε επικίνδυνους ναυτικούς ελιγμούς σε σχέση με το βρετανικό πλοίο προκαλώντας την αντίδραση και άλλων νατοϊκών μονάδων επιφανείας που έπλεαν στην περιοχή.

Οι ναύτες του βρετανικού βασιλικού ναυτικού με τα κιάλια στα χέρια και ελέγχοντας συνεχώς το ραντάρ επιφανείας παρακολουθούσαν συνεχώς την πορεία και την ταχύτητά του ρωσικού πλοίου .

«Η διέλευση των ρωσικών πλοίων από τη Μεσόγειο προς τα βόρεια λιμάνια δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός, αλλά το Βασιλικό Ναυτικό είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να προστατεύσει τα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε Βρετανός αξιωματικός .

Το ρωσικό πλοίο κατά την επιστροφή του από την ανατολική Μεσόγειο όπου είχε συμμετάσχει στην εκστρατεία στη Συρία, έφερε αναρτημένη και την συριακή σημαία μαζί με την ρωσική εξοργίζοντας τους Βρετανούς .

Διαβάστε περισσότερα στο www.pronews.gr