Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα tweet και hashtag για το 2016 σύμφωνα με το Twitter

06/12/16 • 18:51 | UPD 06/12/16 • 18:51

Η χρονιά που μας «αποχαιρετά» σε λίγες ημέρες δεν αποτέλεσε ανάχωμα στην «επέλαση» των social media στην καθημερινότητα ολόκληρου του πλανήτη.

Το 2016 αποτέλεσε το έτος, στο οποίο τα social media «έπαιξαν», περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καθοριστικό ρόλο στη ροή της ενημέρωσης. Αποτέλεσαν «εργαλείο» στα χέρια των πολιτικών ηγετών και μέσο προβολής απόψεων απλών πολιτών.

Λίγο πριν την «αυγή» του 2017, το Twitter ανακοίνωσε τα θέματα που συγκέντρωσαν τα περισσότερα «τιτιβίσματα», καθώς και τα «tweets» που κοινοποιήθηκαν περισσότερο το 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times , οι αμερικανικές εκλογές, όπως ήταν αναμενόμενο, «κυριάρχησαν», ενώ στη δεκάδα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το αίτημα της αφροαμερικανικής κοινότητας για ισότητα και δικαιοσύνη εξ’ αιτίας του πολλαπλασιασμού των φαινομένων αστυνομικής βίας.

Οι επιθέσεις στο Ορλάντο και τη Νίκαια, το Brexit, η αποκάλυψη για τα «Panama Papers» και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Τα πολιτικά «τιτιβίσματα»

Όσον αφορά τα πολιτικά «τιτιβίσματα», στην κορυφή βρίσκεται η ανάρτηση της Χίλαρι Κλίντον, την επομένη της ήττας της στις αμερικανικές εκλογές. Ακολουθεί η απάντηση της υποψηφίου των Δημοκρατικών στον ανθυποψήφιό της.

Αρκετές κοινοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ την ημέρα των εκλογών , του Τζο Μπάιντεν την ημέρα των γενεθλίων του Μπαράκ Ομπάμα και στο «tweet» ανησυχίας του Κρις Έβανς άμα τη εκλογή του δισεκατομμυριούχου.

Αρκετή δημοσιότητα έλαβε η φωτογραφία του ζεύγους Ομπάμα από την ημέρα επανεκλογής το 2008,ενώ κλείνοντας παρουσιάζεται μία λίστα με τους πιθανούς εχθρούς του Ντόναλντ Τραμπ.