Αθήνα Καιρός

Η ανθρωπιά μέσα από μία εικόνα: «Ήταν το σωστό», λέει ο μαύρος διαδηλωτής που κουβάλησε ακροδεξιό για να τον σώσει

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Η ανθρωπιά μέσα από μία εικόνα: «Ήταν το σωστό», λέει ο μαύρος διαδηλωτής που κουβάλησε ακροδεξιό για να τον σώσει

Ο Πάτρικ Χάτσινσον, ένας μαύρος διαδηλωτής που μετέφερε στους ώμους έναν λευκό άνδρα προκειμένου να τον σώσει, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο Λονδίνο μεταξύ αντιρατσιστών διαδηλωτών και ακροδεξιών, είπε πως ήταν απλά το σωστό που έπρεπε να κάνει.

Η φωτογραφία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters όπου διακρίνεται ο Χάτσινσον να ξεπροβάλλει από το πλήθος, κοντά στη γέφυρα Waterloo, ενώ μεταφέρει έναν τραυματισμένο άνδρα, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρωταγωνίστησε στα δελτία ειδήσεων.

«Ήταν το σωστό που έπρεπε να κάνω», είπε ο Χάτσινσον στο Reuters TV σήμερα. «Δεν θέλαμε να αλλάξει η συζήτηση και να απομακρυνθεί η προσοχή από όλα εκείνα για τα οποία πολεμάμε, δηλαδή την πραγματική ισότητα».

Στη Βρετανία, όπως σε πολλές χώρες παγκοσμίως, έχουν ενταθεί οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για ειρηνικές κινητοποιήσεις, όμως το Σάββατο ακροδεξιοί αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο και ακολούθησαν συμπλοκές.

Όπως τονίζει ο Πάτρικ Χάτσινσον, οι ειρηνικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν στη Βρετανία.

https://www.instagram.com/p/CBYzeSAFIHp/?utm_source=ig_embed

«Πρέπει να συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τις πορείες. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να πετύχουμε την πραγματική ισότητα, όμως η βία δεν είναι απαραίτητη».

Ο άνδρας που μετέφερε στους ώμους του ο Χάτσινσον είχε τραύματα στα πρόσωπό του και δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονταν στο σημείο μετέδωσαν ότι ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αντιρατσιστές διαδηλωτές.

Κάποιοι από το πλήθος φώναζαν ότι ο τραυματισμένος άνδρας ήταν μέλος της ακροδεξιάς, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητάς του ή των πολιτικών πιστεύω του.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]