Μοσκοβισί λίγες ώρες πριν το κρίσιμο σημερινό Eurogroup: Η Ιταλία είναι μια ισχυρή χώρα

05/12/16 • 10:06 | UPD 05/12/16 • 10:07

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθούν τόσο το ζήτημα του ελληνικού χρέους όσο και οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, παρενέβη θέτοντας με δηλώσεις του την παράμετρο της ανάπτυξης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Ιταλία είναι μια «ισχυρή χώρα» η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την περίοδο αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, μετά την επικράτηση του «όχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα.

«Είναι μια ισχυρή χώρα, με ισχυρές αρχές και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την κατάσταση», επεσήμανε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Παραδεχόμενος ότι στην Ιταλία υπάρχει «πολιτική αστάθεια», όπως μαρτυρούν οι πολλές αλλαγές κυβερνήσεων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι από οικονομικής άποψης «η χώρα είναι εξαιρετικά σταθερή, είναι μια μεγάλη οικονομία, είναι μια χώρα πολύ προσηλωμένη στην Ευρώπη».