«Αντίο όμορφε», λένε στον Ρέντσι τα Ιταλικά και ξένα ΜΜΕ [εικόνες]

05/12/16 • 09:29 | UPD 05/12/16 • 09:29

Τη βαριά ήττα του Ματέο Ρέντσι στο ιταλικό δημοψήφισμα σχολιάζουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων αλλά και στα site των διεθνών πρακτορείων με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρονται στην παραίτηση του Ρέντσι και στο μέλλον της Ιταλίας μετά το «no» των Ιταλών.

Guardian: Η Ιταλία παραπαίει

guardian
  • Save

Το «no» των Ιταλών στο δημοψήφισμα σχολιάζει ο Guardian στο σημερινό του πρωτοσέλιδο γράφοντας: «Η Ιταλία παραπαίει μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα αναγκάζοντας τον Ρέντσι να παραιτηθεί».

La Repubblica: Θρίαμβος του «όχι», ο Ρέντσι αποχωρεί

rrarar
  • Save

Και η ιταλική «La Repubblica» σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος. Με τίτλο: «Θρίαμβος του όχι, ο Ρέντσι αποχωρεί» η ιταλική εφημερίδα απεικονίζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας με το κεφάλι σκυφτό κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του στο Παλάτσο Κίτζι γράφει: «Τα δάκρυα του Ρέντσι: έχω εντολή να πάω σπίτι μου».

Il manifesto: Aντίο όμορφε

illl
  • Save

«Bello Ciao» (Αντίο όμορφε) γράφει στο πρωτοσέλιδό της η ιταλική «Ιl manifesto» με τον Ματέο Ρέντσι να είναι γυρισμένος πλάτη.

Il tempo: Ω, όχι

temmp
  • Save

Με τον Ματέο Ρέντσι να κρατά το κεφάλι του η ιταλική «Ιl tempo» αρκείται να σχολιάσει για το αποτέλεσμα: «Ω, όχι».

Reuters: Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω

Με αυτό τον τίτλο σχολιάζει το Reuters το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία. «Οι Ιταλοί ψήφισαν για την αβεβαιότητα και όχι για την κρίση» αναφέρει το πρακτορείο σχολιάζοντας την ήττα του Ματέο Ρέντσι που ανακοίνωσε την παραίτησή του. «Το αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι το τρίτο πλήγμα για την πολιτικό κατεστημένο μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ». «Η κατάσταση στην Ιταλία είναι λιγότερη δραματική, αλλά πολύ σοβαρή» υπογραμμίζει το Reuters και συνεχίζει πως μετά τον Ρέντσι βασική και πρώτη προτεραιότητα είναι οι ιταλικές τράπεζες.

«Η Ιταλία έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Ήταν στις εκλογές του 2013 που δεν υπήρξε κάποιος ξεκάθαρος νικητής και έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα αναγκάστηκαν να στηρίξουν μία αδύναμη κυβέρνηση». «Τώρα όμως τα πράγματα είναι χειρότερα» σχολιάζει τέλος το πρακτορείο.

Ο ιταλικός Τύπος υποδέχτηκε σήμερα το «όχι» στο δημοψήφισμα και την έξοδο του Ρέντσι με τα εξής πρωτοσέλιδα:

Alto Adige: Το δημοψήφισμα κυρίευσε τον Ρέντσι

protoslreoasia3
  • Save

Trentino: Το δημοψήφισμα κυρίευσε τον Ρέντσι

protoslreoasia5
  • Save

Corriere della Sera: Το κύμα του Όχι, η έξοδος Ρέντσι

1hcluujt
  • Save

Copy link
Powered by Social Snap