Πιλότος στην Γλασκώβη υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο πριν την απογείωση

03/12/16 • 16:47 | UPD 03/12/16 • 16:47

«Παρά τρίχα» γλίτωσε τη ζωή του ο πιλότος ο πιλότος ενός αεροπλάνου που μετέφερε 128 επιβάτες, από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης με προορισμό το Άμστερνταμ, αφού έπαθε καρδιακή προσβολή λίγο πριν την απογείωση

Τελικά σώθηκε από επιβάτη

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της KLM ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που έφερνε το αεροσκάφος στο διάδρομο ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της απογείωσης. Σώθηκε, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πληρώματος με τη βοήθεια ενός επιβάτη.

Οι πυροσβέστες του αεροδρομίου βοήθησαν στη μεταφορά του Ολλανδού πιλότου και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου οδήγησε το αεροσκάφος πίσω στην πύλη. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί στις 4.30 μ.μ. αλλά ακυρώθηκε. Οι επιβάτες έκαναν εκ νέου τις κρατήσεις των εισιτηρίων τους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Εκπρόσωπος της KLM δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στον αεροδιάδρομο, της πτήσης της KLM για Άμστερνταμ, ο πιλότος δεν ένιωσε καλά και το προσωπικό με τη βοήθεια ενός επιβάτη αντιμετώπισαν το περιστατικό. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του είναι σταθερή».

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό, ότι ο πιλότος είναι σε καλή κατάσταση και αναρρώνει, στο νοσοκομείο Golden Jubilee National Hospital, στο Κλάιντμπανκ, λίγο έξω από τη Γλασκώβη.

Στους 128 επιβάτες που ακυρώθηκε η πτήση τους, η εταιρεία, έδωσε νέα εισιτήρια για επόμενες πτήσεις ώστε σταδιακά να εξυπηρετηθούν όλοι.