Ακιντζί: Ξεπεράσαμε το αδιέξοδο – Θετική η συνάντηση με Αναστασιάδη

02/12/16 • 13:15 | UPD 02/12/16 • 13:19

Στη λεγόμενη βουλή στα κατεχόμενα βρέθηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε μια ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Εκεί έκανε αναλυτική ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στις συνομιλίες στο Μον Πελερίν με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Ακιντζί , προσερχόμενος στη συνεδρία, η πραγματοποίηση της οποίας είχε ανακοινωθεί από χθες, είπε ότι, ενημερώνοντας τους λεγόμενους βουλευτές, θα συνοψίσει τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελβετία.

Σχετικά με το χθεσινό δείπνο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εντός του δείπνου ξεπεράστηκε το αδιέξοδο και η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.

Μάλιστα πρόσθεσε πως έχει καθοριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και είναι και οι δύο ηγέτες ενήμεροι για το τι θα πρέπει να κάνουν πριν τη διεθνή διάσκεψη όπως επίσης γνωρίζουν ότι και οι εγγυήτριες δυνάμεις θα προσκληθούν να παρακαθίσουν στη διεθνή διάσκεψη.

«Μια καινούργια συγκυρία ανοίχθηκε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ευχόμενος την επίλυση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουν οριστεί για το 2017 και όχι για το 2016 ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η παρέλευση μερικών ημερών δεν είναι κάτι το πολύ σημαντικό.

Copy link
Powered by Social Snap