Ο Τσίπρας και οι επαναστάτες του: Πρώην μαρξιστές, βασιλείς και νυν δικτάτορες

01/12/16 • 15:55 | UPD 01/12/16 • 16:07

H εκδήλωση που έγινε στην Αβάνα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο ένωσε αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής με Αφρικανούς δικτάτορες, πρώην μαρξιστές επαναστάτες και πρώην… βασιλείς! O Ελληνας πρωθυπουργός ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης ανάμεσα σε αμφιλεγόμενες προσωπικότητες και ηγέτες που έχουν χάσει προ πολλού την επαφή με την επανάσταση και με το λαό τους, όπως ο Μουγκάμπε, ο Ζούμα και ο Μαδούρο.

Ενώ χιλιάδες κόσμου είχαν γεμίσει την πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα, εκφράζοντας με ειλικρινή τρόπο τη λύπη τους για τον Φιντέλ Κάστρο, τιμώντας την ιστορική πια προσωπικότητα που χάραξε την πορεία της Κούβας τις τελευταίες δεκαετίες, οι ηγέτες που παρευρέθησαν, προσπαθούσαν να δώσουν παράσταση επαναστατικότητας!

Οι αριστεροί ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, Βενεζουέλας, Νικαράγουας, Εκουαδόρ και Βολιβίας, μαζί με τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε και την αντιπροσωπία των ανταρτών Farc της Κολομβίας. Ο πρώην κεντροαριστερός ηγέτης της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, μαζί με τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας και με τους αντιπροσώπους του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας. Ολοι ήταν εκεί, ενώ ουδείς ηγέτης από την Ε.Ε. παραβρέθηκε ή οι φίλοι του Κάστρο, πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν.

hgetes-khdeia-kastro-1300

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου