Ερντογάν σε ΕΕ: Οταν τηρήσετε τις υποσχέσεις σας, τότε και η Τουρκία θα δείξει καλή πρόθεση

01/12/16 • 14:25 | UPD 01/12/16 • 14:27

Οταν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους, την ανθρωπιστική βοήθεια και το άνοιγμα νέων «κεφαλαίων» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αγκυρας, τότε και η Τουρκία θα δείξει καλή πρόθεση.

Αυτές είναι οι νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε μάλιστα στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον περιφερειακών αξιωματούχων στο προεδρικό μέγαρο, η Τουρκία δεν έχει πλέον ενέργεια για να «κυνηγά» την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα επιθυμεί να διατηρήσει πολιτικές και οικονομικές σχέσεις στο «υψηλότερο επίπεδο» με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, όμως πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως οι καλές σχέσεις με την ανατολή αποτελούν εναλλακτική στη δύση, και αντίστροφα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στη Συρία, όπου υποστηρίζει ομάδες ανταρτών στα βόρεια, λέγοντας ότι δεν έχουν στόχο μία χώρα ή ένα άτομο, αλλά τρομοκρατικές οργανώσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία για να «τερματίσει την εξουσία του σκληρού (Σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Άσαντ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap