Νέος βομβαρδισμός στο Χαλέπι με νεκρούς 21 αμάχους [βίντεο]

30/11/16 • 20:57 | UPD 30/11/16 • 20:57

Νέες σκηνές φρίκης έζησαν οι κάτοικοι του Χαλεπίου, μετά το βομβαρδισμό θέσεων από αεροσκάφη του Συριακού καθεστώτος.

Παντού διαμελισμένα σώματα και «λίμνες» αίματος. Γυναίκες πεσμένες στο έδαφος με τα σακίδια ακόμα στις πλάτες τους… Τα συγκλονιστικά βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα μεταφέρουν για μία ακόμα φορά την «οσμή θανάτου» που πνέει στην περιοχή με τουλάχιστον 21 νεκρούς έπειτα από αεροπορική επιδρομή στα ανατολικά της πόλης.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος έπληξαν τις περιοχές Τζομπ αλ-Κέμπα, Μπάμπ Νεϊράμπ και τα περίχωρα, σκορπώντας το θάνατο στους αμάχους που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ δεκάδες είναι όσοι τραυματίστηκαν, με τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Όλα αυτά, ενώ ο ΟΗΕ εκτιμά πως περίπου 16.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες συνοικίες της πόλης, με τον επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του οργανισμού, Στίβεν Ο’ Μπράιεν, να δηλώνει πως δηλώνει πως είναι πιθανό «χιλιάδες άλλοι να μην έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν, αν οι μάχες συνεχίσουν (…) να εντείνονται στη διάρκεια των επόμενων ημερών».

Βέβαια, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυξάνει τον αριθμό των εκτοπισμένων σε 50.000 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί εξακολουθούν να σημειώνονται στην περιοχή.