«Καρφιά» Ακιντζί προς Ελλάδα: Δεν ήθελαν να στείλουν εκπρόσωπο στην Ελβετία

29/11/16 • 17:36 | UPD 29/11/16 • 17:36

«Ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια» είναι τα ζητούμενα των Τουρκοκυπρίων, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, μιλώντας 7η Σύνοδο Βοσπόρου, τόνισε πως αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν μέσα από «παράλληλες» διαδικασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ έριξε και …«μπηχτή» προς την Ελληνική μεριά, λέγοντας πως δεν ήθελε να στείλει εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας, παρ ότι ο Ερντογάν το είχε ζητήσει αυτοπροσώπως.

«Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία» είπε ο Ακιντζί και τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δεχτούν μία συμφωνία, η οποία δεν θα εγγυάται την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά τους.

Ο Ακιντζί είπε ότι προτείνει να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες, ωστόσο και σε αυτό λαμβάνει αρνητική απάντηση από την ελληνική πλευρά.

«Εάν δεν μπορεί να υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και κάλεσε τους επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετειχαν στη σύνοδο να επενδύσουν στα κατεχόμενα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε μεταξύ άλλων ότι εδώ και 53 χρόνια έχουν σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους έχουν καταδικάσει στην απομόνωση.