Ακύρωση 1700 πτήσεων από τη Lufthansa για Τρίτη και Τετάρτη

29/11/16 • 15:28 | UPD 29/11/16 • 15:28

Τουλάχιστον 1700 πτήσεις ακυρώνει για Τρίτη και Τετάρτη η Lufthansa, καθώς οι πιλότοι της συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Μετά τη δικαστική τους δικαίωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το προσεχές διήμερο τα αεροσκάφη της θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Νωρίτερα, δικαστήριο στο Μόναχο απέρριψε την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από την Lufthansa που αποσκοπούσε στο να εμποδίσει τους πιλότους της να προχωρήσουν σε νεότερη απεργία.

Η Lufthansa εκτιμά ότι κάθε απεργιακή κινητοποίηση προκαλεί οικονομική ζημία στην εταιρεία, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ και κατηγορεί το συνδικάτο των πιλότων ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης, καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι αρκετά υψηλότερες από αντίστοιχα αιτήματα άλλων επαγγελματικών ομάδων.

Οι πιλότοι επιμένουν στο αίτημα για ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις κατά 3,7% στα επόμενα χρόνια, ενώ η Lufthansa συμφωνεί μόνο με 0,7%. Επιπλέον, οι πιλότοι θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αποκατάσταση των προνομιακών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Lufthansa προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, προσβλέποντας σε απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν τα κατάφερε.

Τη Δευτέρα, δικαστήριο του Μονάχου απέρριψε προσφυγή της εταιρίας, η οποία στη συνέχεια άσκησε έφεση. Και, σήμερα το πρωί, η Lufthansa απέσυρε την έφεση μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου μίας ώρας, επικαλούμενη «νομικούς λόγους» και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.