«Πονοκέφαλος» η φύλαξη του νέου προέδρου [εικόνες]

«Βόρειος» Λευκός Οίκος: Αυτός είναι ο Trump Tower στο Μανχάταν

29/11/16 • 14:06 | UPD 29/11/16 • 14:25

Τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ μετρά αντίστροφα τις μέρες για την ορκωμοσία και την εγκατάστασή του στο Λευκό Οίκο, μία νέα προεδρική κατοικία εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο Μανχάταν, αρκετά κοντά στο περίφημο Central Park. Ο πύργος του Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί δέος, τόσο με την εξωτερική εμφάνιση όσο και με τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται εντός και εκτός αυτού.

trump-tower1-1300

Ο πύργος βρίσκεται στο κέντρο ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης, δίπλα σε μερικά από τα ακριβότερα οικοδομήματα του πλανήτη. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ζει στους τρεις τελευταίους ορόφους, με τους προηγούμενους να απαρτίζονται από διαμερίσματα και γραφεία επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τους New York Times, πραγματικό «οχυρό» θυμίζει ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης, καθώς και τα γειτνιάζοντα τετράγωνα. Εκατοντάδες πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών, αστυνομικοί, μέχρι και ελεύθεροι σκοπευτές σε σκεπές κτιρίων είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τα ναρκωτικά και μηχανήματα που σκανάρουν αποσκευές με ακτίνες Χ συμπληρώνουν το «παζλ» της προστασίας του προέδρου.
tramp-towrer-1-1300

Τα μέτρα προφύλαξης όμως δε σταματούν εδώ. Ο δρόμος μπροστά στο κτίριο είναι αποκλεισμένος και στο τέλος των δύο πλευρών με μπάρες. Ένα δεύτερο επίπεδο ασφαλείας εφαρμόζεται στα κοντινά πεζοδρόμια. Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι περνούν καθημερινά, υφιστάμενοι τον έλεγχο των αρχών.

Παρ’ όλα αυτά όμως, στον τέταρτο και πέμπτο όροφο υπάρχουν υπαίθριοι κήποι, οι οποίοι είναι ανοιχτοί για το κοινό. Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο «πύργο-αστακό».

pirgos-tramp-1300