Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν το ανατολικό Χαλέπι

28/11/16 • 20:16 | UPD 28/11/16 • 20:16

Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έφτασαν στη συνοικία Τζιμπρίν, στο δυτικό Χαλέπι, η οποία ελέγχεται από το συριακό καθεστώς, αφού διέφυγαν από το ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γενς Λάρκε είπε ότι η Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος κατέγραψε 4.000 ανθρώπους και τους παρείχε τρόφιμα και άλλη βοήθεια.

Η προέλαση του συριακού στρατού και των συμμάχων του στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού, οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί και οι οδομαχίες ανάγκασαν χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι οι χειρότερες ημέρες από την έναρξη της πολιορκίας. Η κατάσταση είναι καταστροφική. Υπάρχει μαζική έξοδος και το ηθικό είναι πολύ πεσμένο», είπε ο Ιμπραχίμ Άμπου Λάιτ, ο εκπρόσωπος των Λευκών Κρανών, της οργάνωσης αρωγής των ανταρτών.

«Δεν υπάρχουν ούτε τροφή, ούτε νερό, ούτε καταφύγιο, ούτε μέσα μεταφοράς (…) οι άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους. Είναι απερίγραπτος ο πόνος μου (…) Μέχρι πότε θα στρέφεται ο κόσμος εναντίον μας;» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, τα καύσιμα στο ανατολικό Χαλέπι θα εξαντληθούν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.