Οκτώ τραυματίες από πυρά αγνώστου στην Πανεπιστημιούπολη του Οχάιο [εικόνες & βίντεο]

28/11/16 • 18:20 | UPD 28/11/16 • 18:27

Επίθεση ενόπλου σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη της Πολιτείας του Οχάιο.

Για οκτώ τραυματίες κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ένας εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι ο δράστης είναι νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με τις αρχές.

Αναλυτικότερα, ο δράστης φέρεται να οδήγησε το αυτοκίνητό του προς το πλήθος, στη συνέχεια τους επιτέθηκε με ματσέτα και στο τέλος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Εντούτοις, η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Η εφημερίδα του πανεπιστημίου «The Lantern», ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter που απεικονίζει οχήματα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην κοινότητα του Οχάιο», έγραψε ο κυβερνήτης Τζον Κασίς, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

«Ο συγκάτοικός μου και εγώ ακούσαμε γύρω στους τρεις, τέσσερις πυροβολισμούς από το δρόμο και αμέσως μετά ακούσαμε περιπολικά και ασθενοφόρα», δήλωσε ένας 19χρονος.

«Δεν μπορούμε να δούμε το κτίριο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί εξαιτίας ενός κοιτώνα που μας εμποδίζει την θέα. Πραγματικά ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί και αμέσως μετά ακούσαμε πολλές σειρήνες. Μπορούμε να δούμε τα περιπολικά από την εστία μας», συμπλήρωσε ο φοιτητής.

Ο 22χρονος Αντονι Φαλζαράνο δήλωσε πως βρισκόταν στην αίθουσα τη στιγμή του περιστατικού, συμπληρώνοντας: «Ακούσαμε πολλές σειρήνες. Βρισκόμουν στην τάξη και όλοι έλαβαν γραπτό μήνυμα την ίδια στιγμή για την έκτακτη κατάσταση. Κάποιος είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς πριν λάβουμε την ενημέρωση, αλλά εγώ δεν τους άκουσα. Βρισκόμαστε σε ασφαλές σημείο αυτή τη στιγμή στο διπλανό κτίριο».

Η πανεπιστημιούπολη είναι η μεγαλύτερη στο Κολόμπους του Οχάιο με περισσότερους από 65.000 φοιτητές.

H αστυνομία συμβουλεύει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

panepistimio-oxaio3

campus2 campus7 cmapus4