Οι 8 πιο «κινηματογραφικές» απόπειρες δολοφονίας του Φιντέλ από την CIA

26/11/16 • 17:40 | UPD 26/11/16 • 18:02

Η «νέα προσέγγιση» στις σχέσεις με τη Κούβα που εξήγγειλε ο Ομπάμα είναι σίγουρα μια σημαντική στροφή στην αμερικανική πολιτική, αλλά απο τη στιγμή που δεν διανοείται καν να συζητήσει για το εμπάργκο, δεν είναι τόσο δραματική όσο είχε φανεί στην αρχή.

Πρόκειται για δυο χώρες που βρίσκονται σε σφοδρή αντιπαλότητα από το 1961, ενώ είναι διεθνώς γνωστό ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούσαν για πάρα πολλά χρόνια να δολοφονήσουν τον Φιντέλ.

Ο υπεύθυνος ασφάλειας του Κάστρο, Φαμιπάν Εσκαλάντε, αναφέρει οτι οι Κουβανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει περισσότερες απο 600 απόπειρες εναντίον της ζωής του Φιντέλ!

Όπως έγραψε το luben.tv, κάποιες από αυτές είναι ιδιαίτερα «μυθιστορηματικές», και συγκέντρωσε τις «top από αυτές

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Μάκης Ψωμιάδης»

pouro-1300

Η πιο γνωστή απόπειρα όλων: γνωρίζοντας οτι ο Φιντέλ αγαπάει ιδιαίτερα τα πούρα, οι ύπουλοι γιάνκηδες κατασκεύασαν πούρα με δυναμίτη για να του ανατινάξουν την κομμουνιστική κεφάλα. Ο μύθος θέλει τον ψηλό να καταλαβαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά μυρίζοντας τα, άλλα στην πραγματικότητα ήταν κάποιος απο τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας που αντιλήφθηκε τη φάση.

Ποιος ζει στη θάλασσα σε ανανά; (ο μπομπ πρακτοράκης)

katadisi-1300

Καθώς ο Φιντέλ ήταν φανατικός δύτης στα νιάτα του, οι σατανικοί γιάνκηδες προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν δυο φορές: τη πρώτη σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα μεγάλο ψεύτικο οστρακοειδές γεμάτο δυναμίτη και τη δεύτερη να φτιάξουν στολή κατάδυσης για τον Φιντέλ, εμπλουτισμένη με μικρόβια που θα του προκαλούσαν σοβαρές και χρόνιες δερματικές παθήσεις.

Το στυλό-σύριγγα

Την μέρα της δολοφονίας του Κένεντι, πράκτορας ο οποίος είχε προηγουμένως λάβει απο τη CIA ειδικό στυλό που περιείχε σύριγγα γεμάτη δηλητήριο, πήρε την εντολή να πάει στην Αβάνα και να τελειώσει τη δουλειά. Κι αυτή η απόπειρα όμως απέτυχε.

Η γυναίκα-δηλητήριο

ginekes-1300

Αφού είδαν και απόειδαν, οι ΗΠΑ στρατολόγησαν τη Marita Lorenz, μια γυναίκα με την οποία ο Φιντέλ τσιλιμπούρδιζε και την προμήθευσαν με δηλητηριώδη χάπια. Καθώς πέρασε λίγος καιρός, τα χάπια έλιωσαν, οπότε για την κιουρία δεν ήταν πρακτικό να ρίξει δηλητηριώδες ζουμί στο στόμα του εραστή της ενώ εκείνος κοιμόταν. Σε κάθε περίπτωση ο ψηλός την είχε καταλάβει και σύμφωνα με το μύθο της έδωσε το πιστόλι του λέγοντας της “Βάρα στη καρδιά”. “Δεν μπορώ να το κάνω Φιντέλ”, απάντησε εκείνη.

Το τσάι που σκοτώνει

Κάποια στιγμή, η CIA καλλιεργούσε δηλητηριώδη βακτήρια με σκοπό να τα ρίξει στις πετσέτες και στο τσάι του Κάστρο. Μηδέν εις το πηλίκο.

Το όπλο που μπορεί να εξαλείψει τους χίπστερ

fidel-1300

Θεωρώντας οτι ο αντίπαλος τους είναι κάποιου είδους Σαμψών, οι αμερικάνοι έκαναν πειράματα με χημικές ουσίες, οι οποίες θα μπορούσαν λίγα λεπτά μετά την εισπνοή τους να κάνουν το διάσημο αραιό μούσι του Κάστρο να πέσει, με την ελπίδα οτι οι Κουβανοί θα ξεσηκωθούν όταν δουν το πραγματικό πρόσωπο του ηγέτη τους.

Μια καθόλου διακριτική έκρηξη

Η πιο πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Φιντέλ, ήταν το 2000, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Παναμά. Χρησιμοποιώντας 90 κιλά δυναμίτη στο χώρο που θα μιλούσε, ήλπιζαν να τον στείλουν στο φεγγάρι, άλλα η προσωπική του ασφάλεια ανακάλυψε τι παίζει.

Το μιλκσέικ που φέρνει όλους τους πράκτορες στην αυλή του Φιντέλ

Η απόπειρα που έφτασε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη, ήταν το 1963, όταν ο Κάστρο παραλίγο να πιει δηλητηριασμένο μιλκ-σέηκ. Η ατυχία για τον σερβιτόρο-δολοφόνο ήταν οτι το δηλητηριώδες χάπι που έπρεπε να χτυπηθεί στο μπλέντερ παρέα με γάλα και παγωτό, κόλλησε στα τοιχώματα της κατάψυξης όπου ήταν καβατζωμένο και στη προσπάθεια του να το ξεκολλήσει, το κατέστρεψε.

Δείτε και τις υπόλοιπες 635 αποτυχημένες απόπειρες εξόντωσης του Μητσοτάκη της Καραϊβικής, στο παρακάτω ντοκιμαντέρ του Channel 4:

Copy link
Powered by Social Snap