Επεισόδια σε καταυλισμό προσφύγων στη Βουλγαρία [βίντεο]

25/11/16 • 15:49 | UPD 25/11/16 • 15:49

Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στον καταυλισμό προσφύγων στο Χαρμανλί της Βουλγαρίας.

Οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού, κατάφερε να διαλύσει τους εξαγριωμένους πρόσφυγες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση εξόδου από τον χώρο λόγω κρουσμάτων μεταδοτικών νοσημάτων.

Περίπου δυο χιλιάδες άτομα, αφγανικής κυρίως καταγωγής, προκάλεσαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού, έβαλαν φωτιές σε λάστιχα αυτοκίνητων και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν για να καταστείλουν την αναταραχή.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι συνελήφθησαν τετρακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ τραυματίστηκαν είκοσι τέσσερις αστυνομικοί.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, στο καταυλισμό έσπευσε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ανέβαλε, λόγω των γεγονότων, την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Ουγγαρία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα πρόκειται να επαναπροσληφθούν από τον συγκεκριμένο καταυλισμό δεκάδες άτομα στο Αφγανιστάν απ’ όπου κατάγονται.

Παράλληλα προειδοποίησε τους πολίτες να προσέχουν τι ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, διότι οι εκκλήσεις για λιντσάρισμα και αυθαίρετη κακοποίηση των φιλοξενούμενων στον καταυλισμό μπορούν να φέρουν πολλά προβλήματα.

«Συνήθως εκεί, όπου σημειώνονται τέτοιες αναταραχές, ακολουθεί τρομοκρατική πράξη, διότι κάποια άτομα από το Ισλαμικό Κράτος παρακολουθούν το Ίντερνετ και μετά ξυπνούν κοιμώμενοι τρομοκρατικοί πυρήνες», είπε.

 

Copy link
Powered by Social Snap