Προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν

24/11/16 • 18:31 | UPD 24/11/16 • 18:32

Την στιγμή που οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, «φωτιά» βάζει η πρόταση που έκανε- σύμφωνα με δημοσιεύματα- σύμβουλος του Ερντογάν, να προσαρτηθούν τα κατεχόμενα της Κύπρου στην Τουρκία.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου σε οικονομικά θέματα δήλωσε την Κυριακή στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο A Haber ότι τυχόν επανένωση της Κύπρου και «παράδοσή» της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει «δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία».

«Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της (με το υφιστάμενο καθεστώς) τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της», είπε.

Ο κ. Μπουλούτ φέρεται να υπαινίχθηκε σύνδεση των δύο βρετανικών βάσεων που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κάνοντας λόγο ακόμα και για συζήτηση στον ασύρματο «σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία».

«Υπό αυτές τις συνθήκες θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία!».