Κυπριακό: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις από Αναστασιάδη – Στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου

24/11/16 • 13:25 | UPD 24/11/16 • 13:25

Σύγκληση νέας συνεδρίας Εθνικού Συμβουλίου με στόχο την εξεύρεση κοινής γραμμής των κομμάτων αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια του οποίου ενημερώθηκανΣυμβουλίου προς ενημέρωση των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Μοντ Πελερέν.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει την ενημέρωση ξένων ηγετών και αξιωματούχων. Στις 9:30 το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Την συνομιλία Αναστασιάδη Λαβρόφ ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επικοινωνία τόσο με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν όσο και με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν την στήριξη τους στη συνέχιση των συνομιλιών.

Κατά την χθεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμήνυσε ότι «Η ελπίδα δεν θα επιτρέψω να χαθεί ενόσω τούτο εξαρτάται από τα δικά μου χέρια», ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεχίσει τον διάλογο από το σημείο που διακόπηκε στο Μον Πελερέν, με παράλληλη εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων για επίτευξη συγκλίσεων στις διαφορές.

Στο μεταξκύ, επίσκεψη πραγματοποιεί στα κατεχόμενα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να ενημερωθεί από τον Μουσταφά Ακιντζί για τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες στο Μοντ Πελερέν. Η επίσκεψη Τσαβούσογλου αναμένεται να είναι μονοήμερη.

Πηγή:Καθημερινή Κύπρου