Τραγωδία στην Κίνα: Τουλάχιστον 67 νεκροί σε σταθμό παραγωγής ενέργειας

24/11/16 • 12:11 | UPD 24/11/16 • 14:23

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση υπό κατασκευή πλατφόρμας, στις εγκαταστάσεις σταθμού παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Τσιανγκσί, στα ανατολικά της Κίνας. Ο αριθμός των νεκρών ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς κάτω από τα συντρίμμια παραμένει ακόμη άγνωστος αριθμός εργατών.

Το δυστύχημα έγινε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα. Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν έναν σωρό από μεταλλικές ράβδους, έναν γερανό που επιχειρούσε μέσα στα ερείπια και διασώστες που μετέφεραν έναν νεκρό μέσα στα ερείπια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια προσπάθεια διάσωσης, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός αγνοουμένων. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τουλάχιστον 68 άνθρωποι βρίσκονταν στην πλατφόρμα την ώρα του δυστυχήματος. Τα θύματα εργάζονταν σε χώρο επέκτασης της κεντρικής μονάδας, η οποία άρχισε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2015, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στα εργοστάσια της Κίνας, καθώς οι κανονισμοί ασφαλείας αγνοούνται και οι έλεγχοι είναι χαλαροί. Πριν από λίγους μήνες, το καλοκαίρι, περισσότεροι από 130 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο έπειτα από διαρροή χημικών σε εργοστάσιο στην Ανατολική Κίνα.