Συγκλονιστικό βίντεο με αγόρι στο Χαλέπι να ρωτάει κλαίγοντας αν θα πεθάνει

22/11/16 • 21:48 | UPD 22/11/16 • 21:48

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου, στο οποίο ένα αγόρι στο Χαλέπι την ώρα που δέχεται τις πρώτες βοήθειες μετά από επίθεση με αέριο χλωρίου, ρωτάει κλαίγοντας αν πρόκειται να πεθάνει.

Τυλιγμένο με μια μπλε κουβέρτα και με τα μάτια κόκκινα από την έκθεση στο αέριο αλλά και το κλάμα, διηγείται σε μια γυναίκα τι συνέβη στην οικογένειά του.

«Έψαχνα στα αεροπλάνα. Τα αεροπλάνα πέταξαν ένα βαρέλι. Είδα τον καπνό, ήταν κίτρινος», είπε.

Στη συνέχεια τον πιάνει έντονος βήχας και κρίνεται απαραίτητο να εισπνεύσει οξυγόνο ενώ στη συνέχεια λέει πως δεν ξέρει που είναι τα αδέρφια του.

«Θα πεθάνω, Δεσποινίς; Θα πεθάνω;» ρωτάει με την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια του ενώ εκείνη τον καθησυχάζει λέγοντας ότι όλα θα πάνε καλά.

«Ζούμε σε μια καθημερινή ταινία τρόμου» δήλωσε η Oussai Alali, μια νοσοκόμα σε ένα από τα νοσοκομεία που καταστράφηκαν ανατολικά του Χαλεπίου στην Independent.

«Φανταστείτε πώς θα ήταν η χώρα σας χωρίς νοσοκομεία. Οι άνθρωποι θα πεθάνουν. Τώρα φανταστείτε ότι υπάρχουν πολεμικά αεροπλάνα και βόμβες. Κάθε μέρα τα παιδιά πεθαίνουν. Τώρα, θα πεθαίνουν περισσότερα» προσέθεσε.