«ΑΝΟΙΧΤΟ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Τράμπ: Υπάρχει «κάποια σχέση» μεταξύ κλιματικής αλλαγής και ανθρώπινης δραστηριότητας

22/11/16 • 21:09 | UPD 22/11/16 • 22:05

«Ανοιχτό» άφησε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την οποία πιστεύει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο… τραγικά.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times, είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει «κάποια σχέση» μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής. «Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το μήνυμα ενός δημοσιογράφου στο Twitter.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «φάρσα» τη θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, και είχε αποδώσει αυτήν την ανησυχία σε θεωρίες που έχουν βγάλει οι Κινέζοι προκειμένου να πλήξουν την Αμερικανική οικονομία.

Στα υπόλοιπα της συνέντευξης, Ο Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε για τη συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα ότι ήταν σε θετικό κλίμα και ότι τον συμπάθησε. ωστόσο δεν γνωρίζει αν η συμπάθεια αυτή ήταν αμφίδρομη, ενώ σημείωσε πως πο απερχόμενος πρόεδρος προσπάθησε να λύσει όσα προβλήματα έβλεπε να υπάρχουν.

Στα θέματα της εξωτερικής Πολιτικής, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θα παίξουν το ρόλο του «αναδιοργανωτή» κρατών, ενώ ανέφερε πως θα ήταν ευτυχής αν κατάφερνε να πετύχει ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.